Gezonde medewerkers maken gezonde bedrijven. Letterlijk en figuurlijk

Ziekteverzuim is een groeiend probleem, dat Belgische bedrijven elk jaar handenvol geld kost. Het goeie nieuws is dat je hier als werkgever wel degelijk iets aan kunt doen. Natuurlijk ga je niet op je eentje de griepepidemie tegenhouden, en je kan ook niet het handje van al je werknemer gaan vasthouden zodat ze op de skipiste hun benen niet breken. Maar voorkomen is beter dan genezen: je kan wel investeren in de gezondheid van je medewerkers. En zo ook in die van je bedrijf.

 

Je wordt niet bepaald vrolijk van de cijfers over ziekteverzuim. HR-specialist SD Worx berekende dat het ziekteverzuim in België op tien jaar tijd met 33 procent toenam. In 2008 was de gemiddelde werknemer 9,4 dagen afwezig, in 2017 was hij gemiddeld al 12,1 dag buiten strijd. Vooral het langdurig verzuim – tussen een maand en een volledig jaar – steeg op tien jaar tijd bijzonder sterk.

In 2015 betaalden Belgische werkgevers elke dag bijna 8 miljoen aan lonen voor personeel dat niet kon komen werken door ziekte. Dat cijfer is ondertussen dus nog hoger opgelopen. Naast die directe kosten zijn er ook nog eens de indirecte kosten: kosten voor een tijdelijke vervanger, productiviteitsdalingen doordat taken niet gebeuren, medewerkers die andere taken laten staan om die van hun zieke collega op te vangen,…

Het allergrootste gevaar aan het stijgende ziekteverzuim is dat het voor een sneeuwbaleffect kan zorgen. Collega A valt ziek uit. Collega B neemt een deel van zijn taken over, maar geraakt daardoor na een tijdje zelf gestresseerd en overwerkt, en valt op zijn beurt uit. Collega C… Soit, u begrijpt het wel, zeker?

 

Voorkomen is beter dan genezen

Voor je zélf ziek wordt van de onheilspellende cijfers: er is ook goed nieuws. Je kan als werkgever iets doen tegen het ziekteverzuim. Om even in de sfeer van het onderwerp te blijven: voorkomen is beter dan genezen. Je gaat niet elke ziekte hoogstpersoonlijk tegenhouden. Maar je hebt als werkgever wel degelijk een impact op de gezondheid van je medewerkers.

Als je hen een gezondheidsprogramma aanbiedt, sla je vliegen in één klap. Door je medewerkers te helpen om meer te bewegen, beter te eten, maar ook voldoende rust in te bouwen, zullen ze gezondere keuzes maken. Wie een gezonde levensstijl volgt, zal ook minder snel ziek worden. En slaat de griep of een ander virus toch toe, dan zal het herstel sneller verlopen. Het ziekteverzuim zal afnemen, de ziektekosten zullen dalen.

Er is nog een tweede, niet te onderschatten voordeel aan een gezondheidsprogramma. Studies tonen aan dat voldoende beweging mensen tot 23 procent creatiever en productiever maakt. Dat is logisch. Wanneer kom je zelf op de beste ideeën? Tijdens een rondje lopen in het park? Of wanneer je ’s avonds uitgeput Netflix ligt te kijken?

 

Ziekteverzuim anders bekijken

Bedrijven moeten ziekteverzuim op een andere manier gaan bekijken. Tegenover een deel van het ziekteverzuim sta je als werkgever machteloos. Mensen worden nu eenmaal ziek. Hen pushen om ziek aan het werk te blijven of te snel terug aan de slag te gaan, is contraproductief. Dan vallen ze opnieuw uit, en blijven ze deze keer veel langer weg. Verspil je energie dan ook niet aan het foeteren op mensen die ziek worden. Dat gebeurt.

Focus je als werkgever liever op dat deel waar je wel impact op hebt. Ondersteun je mensen om gezonder te leven – zowel op en naast de werkvloer – en die investeringen betalen zich driedubbel terug. En mooi meegenomen: voor zo’n goeie werkgever zullen werknemers zich extra dubbel plooien als de griepepidemie dan toch nog een keer genadeloos toeslaat.

 

Uppley ondersteunt u bij het opzetten van een efficiënt verzuimbeleid. Vraag vandaag nog informatie aan en wij komen u graag voorstellen hoe onze gezondheidsprogramma’s het ziekteverzuim naar beneden kan halen!

 

Neem contact met ons op