Workshops

op maat van je organisatie.

‘Hoe slecht is zitten?’ (is het echt het nieuwe roken, zoals je steeds vaker leest en hoort?) ‘Afvallen of gezond eten?’of ‘Hoe omgaan met stress?” In onze interactieve workshops voor groepen van 5 tot 30 medewerkers informeren we de deelnemers, en geven we hen concrete tips en tricks mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Domeinen

Workshop formats

Workshops @ your company

Online workshops & coaching

Buiten workshop & coaching

Workshops

Ambassadeurstraject

Ready, set, go

Eén voor allen, allen voor één. Niet alleen bij de Drie Musketiers, ook in jouw onderneming. Deze workshop is de voedingsbodem voor onze bewegingsprogramma’s. Hij plant het zaadje voor een aanpak die leidt naar fittere, gelukkigere en extra geëngageerde medewerkers. In deze workshop gaan we samen met de ambassadeurs een zo groot mogelijk draagvlak creëren en de betrokkenheid binnen de organisatie verhogen.

Ergonomie

Heffen en tillen in 2020

Ergonomie wordt al tientallen jaren in bedrijven toegepast.  Vandaag zien we nog altijd veel drop-out door rugpijnen of andere RSI-klachten. Zien we iets over het hoofd?  Wordt er iets vergeten in de klassiek ergonomie? Deze workshop biedt een holistische kijk op de materie. Naast de klassiek hef- en tiltechnieken geven we ook andere concrete tips & tricks.

Start To Sit: is zitten het nieuwe roken?

Je hebt er alle belang bij om je werknemers te stimuleren om vaak te bewegen. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s zijn: diabetes, hart- en vaatziekten, … Als je een zittend beroep hebt, is het slim om dat zitten regelmatig te onderbreken. Tijdens deze workshop kijken we naar de impact van zitten op het lichaam.  Wat kan je zelf doen om de deze negatieve zaken om te buigen? Geen paniek, je hoeft geen zeven jaar gestudeerd te hebben voor dokter. We geven je vooral een hele reeks handige en eenvoudige tips. 

Bewegen

Keep Yourself Active

Onze huidige werksituatie is enorm veranderd. Dagelijkse werkverplaatsingen hebben plaatsgemaakt voor thuiswerk. De trend valt niet te stoppen. Naast de vele voordelen is er ook een groot nadeel: wat met bewegen? We zitten vaak en verplaatsen ons minder. Maar bewegen reduceert stress, verhoogt de immuniteit en productiviteit. Samen met de werknemers bekijken we wat je kan doen om actief te blijven. Zodat iedereen zijn doelen kan halen, maar dan wel op het juiste tempo.

Yoga

Yoga zorgt ervoor dat je even loskoppelt van de drukte, en zorgt voor de connectie tussen lichaam en geest. Je leert technieken om de stress weg te houden en je helemaal te ontspannen. Zonder druk, op je eigen tempo. 

Pilates

Tussen alle nieuwe workout trends en hypes blijft het honderd jaar oude Pilates razend populair. De beweegmethode heeft dan ook uitgebreid bewezen dat ze je lichaam krachtiger, evenwichtiger en flexibeler maakt. Bij Pilates werk je aan je lichaamshouding, maar evengoed aan je ademhaling. Weinig workouts hebben zo’n grote impact op je hele lichaam.

Boxing

Rust roest! Geen betere manier om je weer wakker te schudden dan bokslessen. Ze zorgen voor een stevige energieboost en je zal je in geen eeuwen zo krachtig hebben gevoeld. Vrees niet: je gaat zweten, maar je gaat ook lachen. In onze stevige, maar speelse boxing physics training combineren we kracht met techniek en teamspirit.

Functional Fit

Je fysieke fitheid verbeteren in een uitdagend circuit, dat is Functional Fit. Kracht, conditie, houding, evenwicht, coördinatie en plezier zijn de belangrijke bouwstenen van deze training. Door het individueel aanpassen van de trainingsprikkels kan iedereen op zijn niveau deelnemen aan de sessies! Geen enkele reden dus om niet deel te nemen.

Bootcamp

Pittig, intensief, afwisselend: een bootcamp heeft het allemaal. Je werkt aan je conditie én je verstevigt je lichaam. Maar misschien wel de allergrootste troef van deze workout is dat hij geschikt is voor iederéén in je bedrijf. Of je nu een getrainde atleet bent of al tien jaar niet meer hebt gesport, je doet de oefeningen op je eigen tempo. Dat maakt van een bootcamp de perfecte teambuilding.

Werksfeer

Positieve werksfeer

Een positief werkklimaat en een goede werksfeer binnen het team bevorderen is van groot belang binnen je organisatie. Is de werksfeer open, veilig en vertrouwd? Dan zult u ervaren dat de prestaties van medewerkers omhooggaan. Teamleden zullen zich gestimuleerd voelen. Het draagt bij aan de motivatie, betrokkenheid en inzet. Bovendien voorkom je ziekte en verzuim en bevorder je de inzetbaarheid van medewerkers. 

Stress en slaap

Rusten is het nieuwe sporten

Het belang van bewegen is alom bekend en krijgt terecht steeds meer aandacht. Maar rusten is even belangrijk dan bewegen. En goéd rusten is een kunst. In deze workshop leer je hoe je signalen kan herkennen, en stress, vermoeidheid en burnouts te lijf kan gaan door tijdig en op de juiste manier te rusten. Of zoals de Fransen zeggen: réculer pour mieux sauter! Rusten om daarna dubbel zo sterk terug te komen.

Sweet dreams

Een gebrek aan slaap is een sluipmoordenaar, het tast je lichaam en je geest beetje bij beetje aan. Een goede nachtrust is cruciaal voor een goede gezondheid. Ook in drukke periodes – zéker in drukke periodes – moet je erover waken dat je genoeg slaapt en dat je goéd slaapt. In deze workshop geven we je tips & tricks mee om je slaap te verbeteren. Slapen kan je leren! 

Less is more

Zowel op het werk als thuis – en al zeker in het combineren van allebei – proberen we steeds meer balletjes tegelijkertijd te lucht in te houden. Maar wij zijn niet gemaakt voor al dat multitasken. In deze sessie proberen we efficiënter om te gaan met onze tijd, om betere resultaten te halen. We werken aan het herstellen van onze work-life balance, en we keren terug naar het ‘singletasken’.

Verzorg je brein

De digitalisering vraagt veel van onze hersenen. Altijd maar nieuwe technologie, die ook nog eens razendsnel evolueert, bombardeert ons brein met prikkels. In deze workshop buigen we ons over ‘neuroenergometry’. Een heel moeilijk woord om te zeggen dat we je helpen om niet alleen je lichaam, maar ook je brein te verzorgen.

Voeding

The truth about food

Je ’s ochtends moeten haasten als gek, geen tijd gehad om deftig te ontbijten, laat staan om een gezond lunchpakket klaar te maken? Herkenbaar? Er bestaan tientallen diëten die beweren hét middel te zijn voor een fit en slank leven. Daarnaast zijn er tal van voedingsdeskundigen die over voeding praten, maar dikwijls tegenstrijdige dingen verkondigen. Hoe kunnen wij als consument logische keuzes maken? Deze workshop probeert wat klaarheid en houvast te scheppen in de wereld van suikers, vetten en diëten.

Intuïtief eten

Wil jij anders leren eten? Voorgoed stoppen met diëten?  Het is belangrijk om op je gevoel te kunnen vertrouwen als het op eten aankomt.  Voor veel mensen is het niet gemakkelijk op te luisteren naar het lichaam. Om bijvoorbeeld te stoppen als ze genoeg gegeten hebben.  Nochtans zijn er een paar simpele tips en tricks die je kunnen helpen. In deze workshop leer hoe je uit die vicieuze cirkel doorbreekt. Je krijgt concrete tips die direct toepasbaar zijn in het dagelijkse leven. We leren je vooral hoe je volop kan genieten van eten. 

Gezonde voeding voor sporters

Veel mensen zijn beginnen het sporten. Positief nieuws! Maar bij een actievere levensstijl hoort ook een bijpassend voedingspatroon. Meer zelfs, gezonde voeding is de basis van alles. In deze workshop leer je welke voedingsmiddelen je wanneer deze best eet om je gezondheid, prestaties en herstel te ondersteunen. Deze workshop is zowel voor algemene sporters, als voor specifieke duursporters, krachtsporters of teamsporten.

Gezonde producten kiezen. Hoe doet je dat?

In de supermarkt vind je tegenwoordig een overaanbod aan producten.  Je wil graag die winkelkar vullen met gezonde producten.  Maar hoe weet je nu wat er echt gezond is? Op de verpakking zijn er allerlei logo’s en claims waarvan je geen jota van snapt. Herkenbaar?  Met deze workshop willen we vooral klaarheid brengen en een paar fabels doorprikken. Samen vergelijken en analyseren we gelijkaardige producten. Zo kan jij, gewapend met de juiste kennis, de ideale producten kiezen.

Kookworkshop

Tijdens deze workshop duik je met het hele team de keuken in. Je maakt samen een ontbijt, een lunch, aperitiefhapjes, Uiteraard allemaal gezond én lekker, en een stevige energieboost. Geen keukenprinsen of -prinsessen in je team? Geen enkel probleem, Sergio Herman is ook ooit gewoon als keukenhulpje begonnen.

Happy lunches

Je ’s ochtends moeten haasten als gek, geen tijd gehad om deftig te ontbijten, laat staan om een lunchpakket klaar te maken, en dan maar weer een broodje besteld. Herkenbaar? In deze infosessie geven we je een massa tips om een lekkere, gezonde lunch klaar te maken die ook nog eens goed vult. Zonder dat je er uren voor in de keuken moet staan.

Immuniteit

Boost je immuniteit

Na SARS is er plots COVID-19. Gelukkig beschikken we allemaal over een belangrijk wapen: ons immuunsysteem.  Het immuunsysteem is als een leger van soldaten, die samen de strijd aangaan tegen virussen, infecties etc. Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de werking van het immuunsysteem. Welke factoren versterken of verzwakken het?  Werknemers leren hoe ze hun immuniteitssysteem op een gezonde manier kunnen boosten.

Niet wat je zoekt? Contacteer ons. Wij luisteren graag naar je noden.

Get connected

+32470641412
Meirbrug 1, Bus 5 -60
2000 Antwerpen

Openingsuren
maandag- vrijdag
9u.-18u.
info@uppley.eu