Waarom Uppley?

10 redenen om ons gezondheidsprogramma te introduceren

1. Maak je medewerkers gelukkig

Medewerkers die plezier beleven aan hun
job floreren en laten ook het bedrijf beter draaien.

2. Bouw een community

Een organisatie is geen optelsom van individuele medewerkers, met een goeie teamspirit is één plus één veel meer dan twee.

3. Verlaag je gezondheidskosten

Gezonde, betrokken medewerkers vallen minder snel uit.

4. Voorkom stress en burn-out

Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest.

5. Creëer commitment bij je medewerkers

Als je je medewerkers een handje helpt om gezonder te leven, zal hun betrokkenheid bij het bedrijf alleen maar toenemen.

6. Krijg inzicht in je bedrijf

Door overzichtelijke HR-analytics weet je letterlijk hoe gezond je bedrijf is. Medewerkers moeten zich geen zorgen maken: Big Brother is not watching, we maken uiteraard alleen rapportages op organisatieniveau op.

7. Verhoog de productiviteit en creativiteit

Ontelbare studies tonen aan dat regelmatig bewegen mensen tot 23 procent creatiever en productiever maakt!

8. Geef om je medewerkers

Elk bedrijf zégt dat het geeft om zijn medewerkers, met ons gezondheidsprogramma kan je het ook tonen. Geen woorden, maar daden.

9. Zet je bedrijf op de kaart

Verbeter je imago en zet je merk nog wat dikker in de verf. Wie wil er nu niet werken in een bedrijf waar je ook tijdens het werk aan een gezonde levensstijl kan werken?

10. Krijg een mooie ROI

Gezonde medewerkers maken gezonde bedrijven. Voor elke euro die je investeert in een gezondheidsprogramma krijg je er drie terug.

Stappenplan / onze aanpak

Wij stelden een 6-stappenplan op voor gezonde medewerkers en gezonde bedrijven.
Bij elke stap werken we nauw samen met de verantwoordelijken én de medewerkers van je bedrijf.
Hoe groter de betrokkenheid, hoe groter het succes!

 • 1. Kennismaking

  Tijdens een gesprek bespreken we samen de doelstelling van het bedrijf.
  Rekening houdend met jullie missie, visie en waarden.
  Wat is belangrijk voor jullie? Waar liggen de noden?
  Welke initiatieven zijn vandaag al aanwezig m.b.t. gezondheid?

 • 2. Companyscan

  In een company scan analyseren we de huidige gezondheidssituatie van je bedrijf en je medewerkers. Dit doen we aan de hand van een survey, interviews met medewerkers en de inventarisatie van de werkzaamheden. Hierna krijg je van ons een rapport met aanbevelingen.

 • 3. Jaarprogramma

  Op basis van de kennismaking en de resultaten van de company scan stellen we, in overleg met het management, een jaarprogramma op. In dit programma kunnen we de lopende initiatieven op vlak van gezondheid gewoon meenemen.

 • 4. Ambassadeurs Traject

  Met dit ambassadeurstraject willen we de betrokkenheid binnen de organisatie verhogen. In drie workshops gaan we samen met de ambassadeurs – mensen op alle niveaus, over afdelingen heen – het jaarprogramma finetunen en er een zo groot mogelijk draagvlak voor creëren.

 • 5. Kick-off

  We communiceren naar alle medewerkers binnen het bedrijf over het jaarprogramma, de activiteiten die er deel van uitmaken én de doelstellingen. We willen hen niet alleen informeren, maar ook meteen engageren voor het gezondheidsprogramma. Dat kan aan de hand van een interne communicatie, maar een heus event of een andere creatieve lancering – een echte big bang – zal van meet af aan voor een nog groter enthousiasme zorgen.

  Daarna zijn we vertrokken! We gaan nu effectief van start met het jaarprogramma. We rollen stap voor stap de online challenges, de bootcamps, de workshops, de infosessies,… uit.

 • 6. Evaluatie

  1. Het hele jaar door geven we updates over de deelname aan het gezondheidsprogramma, over de meest succesvolle onderdelen ervan en natuurlijk over de algemene gezondheidstoestand van het bedrijf, .
  2. Na drie maanden hebben we een eerste persoonlijk feedbackgesprek over de vooruitgang en de resultaten van het programma. We kunnen eventueel de volgende fases aanpassen.
  3. Op het einde van het jaarprogramma voorzien we een afsluitend rapport

  Gezonde, happy medewerkers
  We gaan voor niets minder!

Get connected

+32470641412
Meirbrug 1, Bus 5 -60
2000 Antwerpen

Openingsuren
maandag- vrijdag
9u.-18u.
info@uppley.eu