Hoe je van je medewerkers echte ambassadeurs maakt

Betrokken medewerkers halen meer voldoening uit hun werk, hebben meer energie en zijn loyaler aan hun werkgever. Ze zijn veel meer dan gewoon werknemer, ze zijn je eerste en je beste ambassadeurs. We delen graag vijf tips om van je medewerkers echte supporters van je bedrijf te maken.

 

1/Geef om je medewerkers

Je oogst wat je zaait. Behandel je werknemers als anonieme nummers, en ze zullen zich ook zo gedragen. Medewerkers die zich alleen maar melkkoeien voelen, zullen braaf hun uren kloppen en that’s it. Hoe zou je zelf zijn? Maar werkgevers die om hun medewerkers geven en dat écht tonen, zullen daar ook voor beloond worden. Geen betere manier om te tonen dat je om je medewerkers geeft dan te investeren in hun gezondheid. Mooi meegenomen: gezonde medewerkers zorgen voor een gezond bedrijf. Regelmatig bewegen maakt mensen tot 23 procent creatiever en productiever.

 

2/ Moedig zelfreflectie aan

Er gaat ontzettend veel talent verloren doordat mensen simpelweg niet wéten waar ze goed in zijn. Geef je medewerkers de tijd om te ontdekken waar ze beter in zijn dan anderen. Hun eigenwaarde zal er een enorme boost door krijgen. Geef je medewerkers de kans om hun talenten te ontwikkelen, en ze gaan ’s ochtends fluitend aan het werk.

 

3/ Waardeer je mensen

Veel te veel werknemers hebben er geen flauw idee van of ze hun job nu goed of slecht uitoefenen. Ze hebben er het raden naar of hun baas nu tevreden of ontevreden is. Niets is dodelijker voor de motivatie en de betrokkenheid. Organiseer daarom regelmatig feedback- en evaluatiemomenten, en focus daarbij niet alleen op wat beter moet. Maak ook duidelijk wat je waardeert in je medewerkers. Geloof ons, zo’n persoonlijk gesprek betekent veel meer voor mensen dan de verplichte fles wijn of de doos pralines met Kerstmis*

*by the way, beste werkgevers, negen op de tien keer belanden die cadeaus na een paar dagen gewoon onder een andere kerstboom. Probeer dit jaar dus eens wat origineler te zijn!

 

4/ Echte leiders durven inspraak geven.

Zitten en zwijgen, dat is in teveel bedrijven nog altijd de cultuur. Terwijl een open en bevlogen cultuur net bijdraagt tot de toewijding en de betrokkenheid van je medewerkers. De managers hebben hier de sleutel in handen. Je bent geen sterke leider als je je omringt met ja-knikkers en alleen maar bevelen geeft, échte leiders durven hun mensen inspraak geven. Meer autonomie zorgt voor betrokken werknemers, bovendien levert het stimuleren van intrapreneurship ook nieuwe en originele invalshoeken op. Het zijn echt niet alleen je managers die goeie ideeën hebben.

 

5/ Work hard, play hard

Haal de riem er af en toe eens af. Laat je medewerkers zich één uur uitleven, en ze zullen de overige zeven uren van de werkdag beter presteren. Organiseer bijvoorbeeld eens een wedstrijdje tussen teams of afdelingen. Het zal de teamspirit aanzwengelen en het vooruitzicht om collega X af te troeven, zal medewerker Y misschien met extra veel goesting naar het werk sturen. Gelukkige medewerkers, die hun job graag doen, zijn nog altijd de allerbeste garantie op betrokken medewerkers.

 

Van je medewerkers echte supporters maken voor je bedrijf is een werk van lange adem. Benieuwd hoe Uppley je hierbij kan helpen, en de betrokkenheid van je medewerkers kan helpen verhogen? Neem dan zeker even contact met ons op!

 

Neem contact met ons op